Wanneer bellen?

Algemene zaken
Voor het maken of verzetten van afspraken en voor minder dringende vragen zijn we telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 13.00 uur. Je kunt ons dan bereiken op het telefonisch spreekuur 0522 46 05 23

Dringende zaken
Bij spoedgevallen, bevallingen of onderstaande situaties tijdens de zwangerschap moet je ons in ieder geval bellen. Wij zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. Je kunt ons voor dringende zaken bereiken op 06 50 43 27 16. 

Bel ons tijdens de zwangerschap in ieder geval

Bij ongerustheid
Bel ons altijd als je ongerust bent over de gezondheid van jou of je kindje. Het is niet de bedoeling dat je er wakker van ligt. Bespreek daarom je zorgen met ons, zodat wij je hopelijk gerust kunnen stellen. Wanneer het nodig is, kunnen wij een extra controle inplannen of bij je langskomen en je verder helpen.

 

Bij vaginaal bloedverlies
Bel ons als je vaginaal bloedverlies hebt en bewaar je inlegkruisje of ondergoed.

 

Bij het minder voelen van kindsbewegingen
Bel ons als je meer dan 26 weken zwanger bent en je kindje minder voelt bewegen dan je gewend bent.

 

Bij een of meer van de volgende 5 klachten als je voorbij 20 weken zwanger bent:
1.  Aanhoudende hoofdpijn
2.  Regelmatig sterretjes zien
3.  Misselijk gevoel of overgeven
4.  Pijn in de bovenbuik of tussen schouderbladen
5.  Plotseling veel vocht vasthouden in gezicht, handen of voeten

 

Bij buikpijn en/of rugpijn vóór 37 weken
Bel ons direct als je buikpijn en/of rugpijn hebt die met regelmaat komt en gaat, en toeneemt in pijn.

 

Bij vochtverlies
Gebroken vliezen vóór 37 weken zwangerschap is te vroeg. Bel ons daarom altijd bij vochtverlies en twijfel over gebroken vliezen indien je nog geen 37 weken zwanger bent. Bij het breken van de vliezen verlies je ineens vaginaal vocht. Dat kan veel in één keer zijn, maar ook met kleine beetjes. Normaal gesproken is het vocht kleurloos en troebel. Het kan ook zijn dat het vocht een groene, bruine of gelige kleur heeft. Probeer dit op te vangen in een maandverband. Misschien twijfel je of het wel vruchtwater is, laat het ons altijd weten zodat wij het kunnen beoordelen.

Probeer je ons te bellen op het telefonisch spreekuur, maar zijn we druk bezet? Soms komt het voor dat je toch graag wilt laten weten dat jij bijvoorbeeld de volgende dag niet op het spreekuur kunt komen. Je mag dan bellen naar het diensttelefoonnummer. Dan zijn wij op de hoogte en kunnen we op een later moment een nieuwe afspraak maken.