Zwangerschap We begeleiden jou en je zwangerschap!

We begeleiden jou tijdens je zwangerschap. Door jouw gezondheid te controleren en te volgen of jouw baby zich goed ontwikkelt. Maar we vinden het ook heel belangrijk hoe jij je voelt en je zwangerschap beleeft. Zo bereiden we je emotioneel en fysiek voor op je bevalling en de periode die daarna volgt.

Wil jij meer weten over wat je moet regelen, prenatale onderzoeken, echo’s, zwangerschapsklachten of wil je weten wanneer je ons moet bellen? Lees dan verder onder een van de volgende koppen.
Op DeVerloskundige.nl vind je veel interessante en betrouwbare informatie. Wil je goed op de hoogte zijn (en blijven) van voedingsadviezen, installeer dan de ZwangerHap

Om goed voorbereid te zijn hebben wij een Babyuitzetlijst ontwikkeld. Hierop staan alle dingen die je in huis moet hebben tijdens de bevalling en de kraamtijd. Zorg dan ook dat je dit allemaal klaar hebt staan vanaf 36 weken zwangerschap. Download verderop op de pagina de Babyuitzetlijst (je kunt deze ook van ons krijgen tijdens het spreekuur).

Benieuwd wat er allemaal gebeurt tijdens jouw zwangerschap in alle verschillende periodes? Bekijk de onderstaande tijdlijn. 

Prenatale onderzoeken   DeVerloskundige.nl 

Via onderstaande knop kun je op een leuke manier een heleboel te weten komen. VerlosMoeder vertelt op een leuke en boeiende manier wat zich allemaal tijdens jouw zwangerschap kan afspelen, en hoe hier mee om te gaan. 

Zwangerschap - VerlosMoeder

Documenten

Verloop zwangerschap

4 - 8 weken Je aanmelden bij de verloskundige

Je hebt een positieve zwangerschapstest, meld je aan voor de eerste afspraak.

Aanmelden arrow-right

8 - 12 weken Je eerste afspraak

Rond 8 tot 12 weken zwangerschap kom je voor de eerste controle. We maken kennis met elkaar en maken de eerste echo.

10 - 15 weken Intake

Bij de intake willen we jou en je partner in kaart brengen. Zo kunnen we het juiste plan maken voor jouw zwangerschap. Verder vertellen we over onderzoeken in de zwangerschap. Ook maken we de termijnecho, als deze nog niet gemaakt is.

20 - 30 weken Controles

We blijven controleren of alles goed gaat met jou en het kindje. Daarom kom je elke 3-4 weken langs voor een controle.

30 - 40 weken De laatste weken…

Het einde van de zwangerschap komt in zicht! Je komt daarom nu wat vaker op controle, iedere 1-2 weken. Bij 35 weken bespreken we jouw bevalplan.

40+ weken Overtijd

De meeste kinderen blijven rond de 40 weken zitten, tot maximaal 42 weken. Na 40 weken bespreken we met jou hoe we deze twee laatste weken vorm gaan geven.

Na de bevalling Kraambed

In de kraamweek komen wij ook langs. We evalueren de bevalling en houden jou en de baby goed in de gaten, samen met de kraamzorg.

Nacontrole Evaluatie

De zwangerschap en bevalling zijn achter de rug. Hoe gaat het nu? We doen een aantal controles en hebben een gezellige afsluiter van deze mooie bijzondere tijd.

Contact Hoe kunnen we jouw verwachting overtreffen?

Voor, tijdens en na je zwangerschap staan we met raad en daad voor jou, je partner en de kinderen om je heen klaar. Hoe kunnen we jouw verwachting overtreffen?

Aanmelden zwangerschap

Je bent zwanger! Gefeliciteerd. Mogen wij je begeleiden?

Meld je aan arrow-right

Blijf op de hoogte

Volg onze (verloskundige) nieuwtjes en adviezen!

Contact - Verloskundigen Staphorst-Rouveen