Aanmelden

Je bent zwanger, gefeliciteerd!

Na een positieve zwangerschapstest, kun jij je via onderstaand invulformulier aanmelden vanaf 5 weken zwangerschap. Wij plannen dan een afspraak met jou in vanaf 10 weken zwangerschap. Dit doen we omdat er vanaf 10 weken een betrouwbare termijnecho gemaakt mag worden. Op indicatie is het mogelijk dat deze echo vervroegd plaatsvindt.

Wanneer je nog niet begonnen bent met het slikken van foliumzuur, is het belangrijk om hier mee te starten. De Gezondheidsraad adviseert om 0,4 of 0,5 mg foliumzuur te nemen vanaf jouw zwangerschapswens tot en met 10 weken zwangerschap. Het slikken van foliumzuur vermindert niet de kans op een miskraam, maar wel de kans op het krijgen van een kindje met een open ruggetje, een hazenlip of een open gehemelte.
Tijdens de zwangerschap is het van belang dat je gezond en gevarieerd eet en zijn er producten die je beter niet kunt nemen. Lees hier meer over in de folder Zwanger!.
Ook kun je alvast nadenken over de verschillende prenatale onderzoeken die je in de zwangerschap zou kunnen laten uitvoeren. Hier komen we op terug wanneer je bij ons op afspraak komt. Wel is het goed om hier alvast wat over te lezen door hier te klikken.
Mocht je je geluk willen delen, meldt je dan aan bij Moeders voor Moeders. Deze organisatie zamelt urine in van zwangere vrouwen waar het zwangerschapshormoon hCG in voorkomt. Dit wordt gebruikt voor vruchtbaarheidsbehandelingen. Tot 16 weken zwangerschap kun je hier aan mee doen.

Graag zouden wij bij de aanmelding een aantal basisgegevens van jou willen weten. Je kunt kiezen op welke manier jij een afspraak wilt maken; dat wij jou terug bellen, dat jij ons zelf belt of dat wij jou een datum toesturen via de mail.
Na de online aanmelding ontvang jij van ons een e-mail met alvast de belangrijkste informatie. Krijg je die niet binnen, controleer dan je ongewenste mail/spam.

Aanmeldformulier:

  Naam *

  Meisjes achternaam *

  Geboortedatum (DD-MM-JJJJ) *

  Achternaam partner

  Burgerlijke staat

  Adres

  Postcode

  Woonplaats

  Telefoonnummer *

  Email adres *

  Huisarts

  Hoeveelste zwangerschap

  Eerste dag van laatste menstruatie (DD-MM-JJJJ, bijv. 18-04-2018)

  Vragen/opmerkingen of bijvoorbeeld bijzonderheden betreffende jouw gezondheid

  Op welke manier wil jij een afspraak maken?

  LET OP: na aanmelden ontvang je van ons een bevestigingsmail met extra informatie, controleer daarom voor de zekerheid je ongewenste mail/spam als je niet direct een mail van ons terug ontvangt. Mocht de aanmelding niet lukken door een storing, laat het ons weten!

  De ingevulde gegevens worden beveiligd verstuurd, zie eventueel voor meer informatie onze pagina over privacy. Wil jij jouw zwangerschap liever niet online aanmelden, dan mag je ons ook op het telefonisch spreekuur bellen 0522 46 05 23